Loekie, Taran en Merijn


Dit zijn Loekie, Taran en Merijn.

Loekie is geboren als Loekie Groot op 1 juni 1972 in Akersloot bij Alkmaar, waar ze ook is opgegroeid.
Ook Loekie is ecoloog en vegetatiekundige en heeft een belangrijk deel van haar kennis opgedaan bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.
Nadat Loekie klaar was met de middelbare school in Alkmaar, heeft ze Biologie gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.
Loekie heeft bijna 20 jaar gewerkt als ecoloog bij Landschap Overijssel. Ze heeft daar jarenlang de natuurgebieden geÔnventariseert op planten en heeft er vegetatiekaarten van gemaakt. Deze inventarisaties dienden als doel om de waardevolle delen in beeld te krijgen, om het beheer van de gebieden te evalueren en als monitoring van de OBN-projecten. De laatste jaren heeft ze, mede genoodzaakt door lichamelijke klachten (reuma), vooral gewerkt aan meer beleidmatige zaken, zoals de PAS en Natura 2000. Ook was ze secretaris van het OBN-deskundigenteam Nat Zandlandschap en gaf ze advies over het behoud en herstel van deze bedreigde gebieden in Nederland. Doordat de reumaklachten steeds erger werden, heeft ze in 2017 haar werk moeten beŽindigen. Inmiddels is Loekie volledig afgekeurd. Medicijnen kunnen de progressie van de reuma deels tegengaan, maar de pijn blijft en ook haar energie is minimaal. Voor langere afstanden is Loekie afhankelijk van een rolstoel en inmiddels zijn ook ons huis, fiets en auto aangepast. Fietsen (op een e-bike) gaat gelukkig nog wel goed. Loekie heeft het heel moeilijk gehad dat ze niet meer kan werken en nergens energie meer voor heeft. Gelukkig heeft ze inmiddels de nieuwe situatie kunnen accepteren en weet ze steeds beter wat haar lichaam wel en niet aankan.
Blokfluiten is een grote passie van Loekie en zo af en toe speelt ze ook op de keltische harp. Verder haalt Loekie veel erergie uit mediteren en het schrijven van columns en korte verhalen.

Op 26 maart 2005 is onze zoon Taran geboren. Sind hij kan lezen is dat zijn grote passie. Tijdens het lezen vergeet hij de wereld om hem heen. Taran heeft sinds 2013 celloles. Hij heeft hier echt talent voor! Hij speelt sinds 2020 in het Britten Jeugd Strijkorkest. Daarnaast speelt hij graag met Lego en heeft interesse in alles wat met techniek te maken heeft. Taran gaat naar de Van der Capellen schoolgemeenschap (Atheneum, tweetalig) in Zwolle, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Sinds 2018 is Taran lid van de NJN en gaat geregeld op kamp.

Op 11 februari 2009 is onze tweede zoon Merijn geboren. Merijn gaat naar de Montessorischool in Zwolle waar hij met veel plezier leert. Merijn is heel goed in rekenen. Ook Merijn vind het erg leuk om met de Lego te spelen en bouwt de meest fantastische voertuigen. Merijn speelt gitaar en heeft veel interesse in stenen en fossielen die hij al sinds zijn peutertijd verzamelt. Ook Merijn is NJN-er.