Muziek


Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. In mijn tienerjaren heb ik enkele jaren electronisch orgel gespeeld en gezongen als tenor in het koor van Arbeiderszangvereniging "Nieuw Leven" in Lexmond.

Toen ik lid was van de NJN kwam ik in aanraking met internationaal volksdansen. Al snel vond ik het zo leuk dat ik ook bij volksdansverenigingen ging dansen. Toen ik nog in Meerkerk woonde, danste ik eerst bij Chadasha in Vianen. Tijdens en na mijn studie in Wageningen heb ik gedanst bij de Wieledansers. Toen we in Zwolle gingen wonen zijn we bij Internationale dansvereniging Debka gaan dansen. Omdat ik op een bepaald moment uitgekeken was op volksdansen, heb ik nog een tijdje Iers gedanst en getapt. Toen Taran en Merijn geboren werden ben ik een tijdje met het dansen gestopt. Sinds enkele jaren ben ik weer begonnen met dansen bij Debka.

Na enige tijd begon het zelf muziek maken toch weer te kriebelen. Ik wilde toch wel weer wat met muziek gaan doen. Ik heb tussen 2011 en 2015 gezongen bij het koor Puurzang in Zwolle. Omdat het koor toch niet goed bij mij paste, zing ik sinds 2016 bij het koor De Koor in Zwolle. De Koor bestaat uit een hechte groep van ruim 20 zangers (m+v), onder leiding van de dirigente Mip van der Heide. We zingen vooral populiare muziek (bijvoorbeeld pop en musical), maar schuwen volks- en klassieke muziek niet. De koor werkt jaarlijks aan een uitvoering met een speciaal thema. Voor het thema Zee in 2019 heb ik samen met Mip speciaal het lied Waddenzee (SATB) geschreven.

Vanaf augustus 2013 ben ik begonnen met pianoles bij Mip van de Heide (ja, mijn koordirigente). Hoewel orgel echt een ander instrument is dan piano, was ik benieuwd hoe snel ik dat zou kunnen oppakken. Het blijkt net als fietsen: je verleert het niet. Het notenbeeld en de grepen had ik binnen de kortste tijd weer onder de knie. Natuurlijk moesten mijn vingers nog wel wat soepeler worden en ik moest wennen aan het nieuwe instrument. Na een jaar was ik weer ongeveer op het niveau waarop ik als organist 25 jaar geleden was gestopt. Ik speel graag een combinatie van populaire en klassieke werken. Vooral Bach en Ierse muziek trekken mij sterk.